Wednesday, May 14, 2008

Kunjungan Hormat ke Kementerian Hal Ehwal Ugama, Negara Brunei DarussalamBERAKAS (Brunei), 12 Mei – Yang Mulia Dato Paduka Awang Haji Abdul Rahman bin Haji Mohiddin, Setiausaha Tetap (setaraf dengan Ketua Pengarah di Malaysia) Kementerian Hal Ehwal Ugama Negara Brunei Darussalam, telah menerima kunjungan hormat Grup Pengkaji Tamadun Dunia (GPTD).

Rombongan yang diketuai oleh Pengasas GPTD, Tn. Hj. Ahmad Azam Abdul Rahman turut disertai oleh Sdr. Jufitri Joha (Pengerusi), Tn. Hj. Noryzal Zainal Abidin (Timb. Pengerusi II), Sdr. Najmuddin Mohd Nawi (Ketua Penyelaras), dan Tn. Hj. Nor Helmee Zainal Abidin (Pengarah, Unit Media dan Dokumentasi).

Hadir sama ialah Pengiran Haji Mohd. Tahir bin Pengiran Haji Yusof (Pengarah Pentadbiran), Awang Haji Ismail bin Haji Abdul Manap (Pengarah Hal Ehwal Masjid), dan Awang Hj. Mohammad bin Garing (Pemangku Penolong Pengarah Pusat Da’wah Islamiah) - dari kementerian yang sama.

GPTD sebagai sebuah badan bukan kerajaan (BBK), membuka ruang kepada belia Brunei untuk turut serta dalam aktiviti khidmat sosial antarabangsa anjuran GPTD. Cadangan ini diusulkan sendiri oleh YM Dato Paduka dalam pertemuan tersebut.

Tn. Hj. Ahmad Azam menyatakan harapan beliau agar pertemuan ini akan dapat membuka lebih banyak peluang kerjasama antara kedua-dua pihak dalam menunaikan tanggungjawab sosial kepada masyarakat dunia.