Sunday, September 20, 2009

Salam Lebaran Daripada Presiden GPTD

Kuala Lumpur - 20 September 2009 / 1 Syawal Ramadhan 1430 - Presiden GPTD, saudara Muhammad Suhail Ahmad dan Pimpinan Utama GPTD Mengucapkan Selamat Hari Raya Eidulfitri, Maaf Zahir Batin. Teruskan Perjuangan, Allahuakbar!

Pesanan Aidilfitri


Sempena ketibaan Syawal pada hari ini, saya selaku Presiden GPTD mewakili semua saf kepimpinan GPTD ingin mengucapkan Salam Aidilfitri buat semua penggerak GPTD di seluruh tanahair dan di luar negara.

Marilah sama-sama kita hayati semangat hijrah yang berlaku pada 20 September 622 dalam kita menyambut Aidilfitri ini. Penghijrahan dari yang baik kepada yang lebih baik amat dituntut.

GPTD pada peringkat kepimpinan pusat kini berhasrat untuk pertingkat professionalisme dalam gerakan selain memperkukuh institusi GPTD dari segi ekonomi, prasarana dan kualiti ahli.

Adalah diharapkan semangat hijrah turut tersemai dalam diri ahli-ahli GPTD agar pelaksanaan sebarang perubahan yang bakal dilaksanakan dapat direalisasikan dengan lebih berkesan. Kami percaya kejayaan GPTD banyak bergantung kepada ahli-ahlinya dari peringkat akar umbi sehingga ke pucuk kepemimpinan.

Dalam Fasa Kedua yang sudah bermula ini, GPTD akan lebih fokus dan terarah secara objektif untuk mencapai misi-misi yang akan diumumkan kelak. Pada peringkat permulaan ini, kepimpinan pusat akan mengadakan beberapa siri perbincangan untuk perancangan yang lebih teliti.

Kami juga berhasrat untuk turun ke kampus-kampus dan kawasan-kawasan di mana terdapat ahli-ahli GPTD untuk kami salurkan segala maklumat yang dirancang seterusnya berbincang dengan lebih serius tentang situasi dan kondisi setempat.
Sempena Aidilfitri ini, GPTD menyarankan agar hubungan silaturrahim khususnya di kalangan ahli keluarga dipereratkan oleh ahli-ahli GPTD. Jadikan kesempatan ini satu peluang yang berharga walaupun sebentar untuk bersama dengan ahli keluarga yang disayangi. Bermaaf-maafan dan saling mengasihi sesama ahli keluarga harus diamalkan.

Kesempatan ini juga pastinya menjadi ruang kepada ahli-ahli GPTD yang sedang belajar untuk merehatkan minda sebelum menyambung pengajian setelah tamat cuti kelak. Didoakan agar kesempatan berehat ini dapat menyegarkan kembali minda untuk terus menimba ilmu.

Akhir kata, sekali lagi saya mewakili barisan kepemimpinan GPTD memohon kemaafan atas segala salah dan khilaf sepanjang GPTD menerajui gerakan ini dan Salam Aidilfitri diucapkan kepada semua. Sampaikan salam kami kepada ahli keluarga yang menjadi pendokong kuat kepada kita untuk terus menabur bakti di bumi Ilahi.