Saturday, February 13, 2010

Bengkel Asas Fasilitator


JANDA BAIK, 21 - 23 Safar 1431 / 5 - 7 Feb. 2010 - Program Bengkel Asas Fasilitator telah berjaya dijalankan oleh GPTD dengan kerjasama Future Global Network (FGN).

Seramai 23 orang pelajar dari beberapa institusi pengajian tinggi (IPT) telah menyertai program yang bertujuan memberi pendedahan awal kepada tugas fasilitator ini.

Bengkel ini telah dipimpin oleh Pengasas GPTD, Tn. Hj. Ahmad Azam. Para peserta turut dibimbing oleh pasukan fasilitator berpengalaman FGN iaitu Pn. Nor Azlina, En. Ghazali dan Kak Wan (Cik Wan Azizah).

Program ini turut diserikan dengan kehadiran senior (Sdr. Izwan Suhadak, Sdr. Nadmin, Sdr. Akhmal, Pn. Fadhlina) yang turut berkongsi pengalaman bersama para peserta.


Setiausaha Agung GPTD, Sdr. Najmuddin pula menerangkan mengenai konsep gerak kerja GPTD selain berkongsi tips sebagai seorang fasilitator.

E-zine (majalah dalam talian) GPTD, KEMBARA telah dilancarkan oleh Tn. Hj. Ahmad Azam pada sesi penutupan program.

E-zine ini akan diterbitkan setiap bulan dan boleh dimuat-turun secara percuma di blog rasmi GPTD (gptd.blogspot.com).

GPTD menjangkakan 4 lagi sesi program seumpamanya akan dijalankan tahun ini.

Sehubungan dengan itu, mereka yang berminat tetapi tidak berkesempatan untuk mengikutinya tempoh hari, bolehlah memberikan nama lebih awal kepada Sekretariat GPTD melalui e-mel (gptdhq@gmail.com)untuk penyertaan dalam sesi seterusnya.

Masa dan tempat akan dimaklumkan kelak. Penyertaan adalah terhad bagi setiap sesi.

[Sekretariat GPTD]