Thursday, June 17, 2010

KOSMO! menyambut baik kedatangan GPTD

Kuala Lumpur, 16 Jun 2010 - Seramai enam orang kepemimpinan GPTD telah mengadakan kunjungan rasmi ke pejabat operasi akhbar KOSMO! di Jalan Chan Sow Lin di sini diketuai oleh Presiden GPTD, Sdr Muhammad Suhail Ahmad.

Kunjungan selama dua jam tersebut telah diraikan dengan baik oleh Penolong Pengarang 1 KOSMO, En Mohd Nor Ab Samad; Penolong Pengarang Rencana, En Hamzah Abdul Hamid dan En Zamri Rambli; dan wartawan, En Mohd Faizal Zakaria sebelum dibawa melawat stesen kerja mereka.

Dalam sesi perkenalan, pihak KOSMO dan GPTD sempat bertukar pandangan mengenai penglibatan generasi muda belia dalam kerja-kerja kesukarelawanan.

Budaya kerja NGO bagi graduan universiti masih belum boleh diterima masyarakat di Malaysia kerana masa depan mereka dirasakan tidak terjamin.

Ini adalah cabaran besar bagi GPTD untuk membuktikan kepada masyarakat bahawa kerja ini membawa pulangan yang besar kepada diri, keluarga dan masyarakat.

En Mohd Nor juga berpesan agar relawan GPTD menambahkan siri penjelajahan ke luar negara bagi mengumpul pengalaman berharga yang pastinya berguna suatu hari nanti.

KOSMO! turut menyatakan kesediaan untuk memberi liputan kepada aktiviti GPTD supaya lebih dikenali selain membantu GPTD memberi kesedaran kepada masyarakat awam khususnya belia tentang kepentingan semangat kesukarelawanan melalui kerja-kerja NGO.