Monday, October 19, 2009

Grup Ashbul Kahfi di Kemboja

Phnom Penh- 18 Oktober 2009 / 29 Syawal 1430 - Demikian email saudara Saiful Islam, Pengerusi Grup Ashabul Kahfi kepada Pengerusi GPTD :

"Waalaikumussalam, Alhamdulillah dan syukran jazilan pada abang atas kata-kata sokongan Maaf sebab lambat balas , ana baru pertama kali ke internet cafe di sini. Ana sekarang berada di Phnom Penh . Mengadakan kerjasama dengan CMIA ( Cambodian Muslim Islamic Alliance )
di bawah seliaan Ustaz Farid yang bertugas sepenuh masa di sini . Ana baru sahaja berjumpa dan bermesyuarat bersama ahli jawatankuasa CMIA dan para guru di Dubai Islamic School yang berada di bawah kelolaan CMIA . Insyaallah besok akan bermula program bersama para pelajar dan seterusnya akan dibawa oleh Ustaz Farid menziarahi sekolah-sekolah di sekitar Phnom Penh ini . Insyaallah ana akan pulang pada 24 Oktober ini memandangkan sahabat ana ahli terbaru Ashabul Kahfi , Uwais Al Qorni akan memulakan sesi pengajian untuk semester baru di UIA Nilai .

Ana insyaallah akan cuba kemaskini blog (http://ashabulkahfigptdabim.blogspot.com/) dalam ruang yang ada disebabkan keterbatasan kemudahan komunikasi di sini . Maaf atas kekurangan bang . Doakan ana dan para sahabat 'tsabat'(teguh) dalam perjuangan . Ameen..

Salam Permisi dari Ana , dan ahli Grup Ashabul Kahfi".

Saiful Islam
Pengerusi,
GPTD Ashabul Kahfi