Tuesday, December 22, 2009

GPTD Eropah

Glasgow - 21 Disember 2009/4 Muharram 1430 - Saudara Abdul Hadi Rahman Kuraish (Dublin) dan saudara Muhamed Ikram Tuan Mustapha (Sheffield) masing-masing telah dipilih sebagai Pengerusi dan Setiausaha GPTD Eropah dalam bengkel GPTD Eropah yang diadakan di Scotland baru-baru ini bersempena Perhimpunan Musim Sejuk anjuran MISG ABIK UK (http://misgabim.blogspot.com/). Beberapa program telah dirangka dan taklimat pertama bakal diadakan di Sheffield untuk memperkenalkan GPTD kepada para pelajar Malaysia di United Kingdom. GPTD Eropah juga bakal mempunyai blog yang tersendiri.

Jawatankuasa GPTD Eropah turut dikuatkan beberapa rakan lain seperti saudara Safwan (Newcastle), saudari Ain (Cook), saudari Fatimah (Czech), saudara Ashraf (Perancis) dan Izuddin (Glasgow).

Dalam perhimpunan tersebut, saudara Jufitri Joha, Pengerusi GPTD turut membentangkan tajuk Young Generation and the Challenge of Modernity and Islamophobia bersama Mr. Javed, Pengarah Andalus Centre Glasgow (http://www.andalus.co.uk/). Ikuti isi pembentangan tajuk di atas oleh saudara Jufitri di http://gptd-spain.blogspot.com/