Saturday, July 11, 2015

Iftar Perdana GPTD

10 Julai 2015, Gombak - GPTD telah menganjurkan program iftar perdana yang bertempat di Lantai Tiga,Gombak.Terdapat juga satu diskusi dinamika sejarah yang bertajuk Ibrah Badar yang di sampaikan oleh saudara Mohd Shazni Abdullah.

Terdapat pelbagai hidangan makanan yang disediakan bagi tetamu yang hadir seperti nasi arab kuih muih dan banyak lagi. Di samping itu juga diadakan penyampaian sijil bagi pelajar-pelajar Kelas Bahasa Arab lanjutan. Tahniah kami ucapkan.

                                 
  diskusi dinamika sejarah

pelajar-pelajar kelas bahasa arab menerima sijil


Wednesday, July 08, 2015

Pertemuan GPTD bersama wakil Fundacion Mezquita De Sevilla (Yayasan Masjid Sevilla), Sepanyol.


7 Julai 2015, Kuala Lumpur-Telah berlangsungnya pertemuan yang diketuai oleh Relawan Cekap (RC) Jufitri Joha merangkap ketua GPTD SEPANYOL bertemu dengan wakil Fundacion Mezquita De Sevilla (Yayasan Masjid Sevilla), Sepanyol.

Pertemuan ini adalah bagi menjalin kerjasama strategik antara GPTD (DG Ipoh) dan Fundacion Mezquita De Sevilla dalam menjejak kegemilangan Islam di Andalusia.

p/s: Kehadiran mereka ke Malaysia adalah untuk mengumpul dana pembinaan masjid di Sevilla. Sekiranya ada yang berminat untuk menyumbang, sila hubungi hotline 017-89 666 49.